Design a site like this with WordPress.com
Get started

Rutina de seara

Bună, bună!

Vă povesteam în articolul de săptămâna trecută o parte din rutina mea de seară, și anume, pasul de demachiere și de curățare a tenului. Sper, pe această cale, că a fost folositor și că am reușit să vă atrag atenția asupra beneficiilor enunțate acolo. Ei bine, a venit momentul să continui șirul de articole cu ceilalți pași la fel de importanți din rutină.

Zic să-ncepem. 🙂

1. Tonifierea – de fiecare dată, după curățarea tenului, aplic toner pe o dischetă de bumbac și șterg prin mișcări ușoare fața, gâtul și decolteul. Seara, îl folosesc pe cel de la SOROCI SOOTHING SKIN TONER care promite curățarea, calmarea și exfolierea blândă a tenului. Pentru tenul meu, pare potrivit momentan, având în vedere că mă confrunt cu o roșeață și o iritație pe fond acneic, desigur, în jurul aripilor nasului. Dimineața, tenul este luminos și roșeața dispare treptat. Îl folosesc de două săptămâni abia și nu pot furniza un feedback garantat 100%, dar lucrurile pe care le știu sigur, în plus de cele menționate mai sus, sunt că nu mi-a iritat pielea, miroase plăcut, fresh și îmi pregătește tenul, fără să îl agreseze, pentru pașii de tratare și hidratare.

2. Tratarea imperfecțiunilor – chiar dacă tenul meu a căpătat o luminozitate deosebită în ultima vreme datorită rutinelor riguroase de dimineață și de seară, continui să îl mențin pe linia de plutire și să îi furnizez ingredientele de care are nevoie sau de care se poate folosi, astfel încât să rămânem prieteni buni. 🙂 Alternez serumul de la Estee Lauder, Advanced Night Repair cu serumul ACM Duolys cu vitamina C 5%, pe care abia am început să îl folosesc (despre acesta revin cu impresii în câteva săptămâni). Două-trei picături sunt suficiente din ambele produse pentru față, gât și decolteu, ambele se absorb foarte rapid în piele și nu lasă peliculă lipicioasă.

Cred că folosesc serumul de la Estee Lauder de mai bine de o lună și se văd îmbunătățiri asupra tenului. Este mult mai luminos, mai ferm și cred că a stabilit un echilibru în bariera protectoare a pielii, pentru că nu am mai avut parte de coșuri/imperfecțiuni în afara iritației de care vă povesteam mai sus; anyway, nu sunt nerăbdătoare să mă lupt cu ele.

Serumul de la ACM promite de asemenea fermitate, hidratare și corectarea imperfecțiunilor pielii (riduri fine). Având o concentrație mică de vitamina C, mi-am permis să îl folosesc pe tenul meu sensibil, dar limitez aplicarea lui doar pe zonele exterioare ale feței. Vă explic în momentele ce urmează și de ce.

În încercarea de a opri sau regla secreția de sebum, medicul dermatolog la care merg mi-a recomandat ca, din când în când, să fac o cură de 2 săptămâni cu Crema antiseboreică Sebomax de la Biotrade care, vă spun cu mâna pe inimă, merită fiecare leu. O aplic doar pe zona T, în prima săptămână, o seară da, o seară nu, iar în a doua săptămână, în fiecare seară. La ce o fi bună crema asta, că de mirosit frumos n-are cum să miroasă. Poate ați observat că în descrierea produsului este specificat că ea conține sulf. Ei bine, n-are cum să aibă parfum de flori, având așa ingredient. Tot ce pot să spun este că după fiecare cură făcută, dă roade, iar secreția de sebum este din ce în mai scăzută, coșuri mai puține și ele, iar ce mă miră (pe bune!) este că deși pișcă pielea la primele aplicări, ea calmează iritațiile. Chiar da, trust me! Sper să fiți și voi mulțumiți/mulțumite la fel ca mine dacă o încercați.

3. Hidratarea – acesta este pasul cel mai simplu. Se ia cu degetul curat, curat, proaspăt spălat, o cantitate cam cât o monedă de 50 de bani și prin mișcări de sus în jos și mereu spre exterior (ca să alungăm și să prevenim toate ridurile pământului) masăm ușor Calendula Serum-Infused Water Cream de la Kiehls. Are o textură foarte plăcută, de parcă ai zice că se topește în palme, intră rapid în piele, calmează, hidratează și lasă tenul luminos și frumos. Trebuie să recunosc că gama Calendula de la Kielhs este preferata mea și mi se potrivește de minune. O să îmi achiziționez curând și masca din aceeași gamă.

Apoi, cu degetul inelar, și el tare bine spălat, numai cât atingem Creamy Eye Treatment with Avocado, și cu mișcări circulare și fără să apăsăm, hidratăm zona ochilor. A se observa că în curând cremy eye treatment va intra la secțiunea de empties. Stay tuned! Cam atât legat de produsele pentru față.

Zic să vă las un scurt overview legat de cremele de mâini și picioare, mască de buze și Bonilash (cel care mi-a arătat cum este viața cu gene lungi:)) ).

Crema de mâini este cea de la Cerave, cremă reparatoare cu ceramide și acid hialuronic, foarte bună și eficientă, cu textură non-grasă. Apoi, tot pentru mâini, folosesc crema de Kiehls, Ultimate Strength Hand Salve care miroase aaaaahmazing și este nelipicioasă.

Pentru picioare, am cumpărat recent tot de la Cerave, crema SA Renewing Foot Cream, cu textură non-grasă și ea, lasa pielea fină și hidratată, lucrând intens pe timpul nopții.

Urmează masca de noapte pentru buze de la Sara Happ The Dream Slip și sfântul Bonilash, pe care îl folosesc de un an de acum și am rezultate uimitoare (o să vă povestesc mai pe larg într-un articol viitor).

V-au făcut cu ochiul produsele prezentate mai sus? Dacă da, lăsați-mi voi un comentariu și vă pot răspunde la întrebări.

Mulțumesc de vizită. Besitos,

Dana. 🙂

One thought on “Rutina de seara”

  1. O gramada de lucruri interesante! 🙂 M-am amuzat teribil la faza cu “sa alungam toate ridurile pamantului” :))) Astept cu drag urmatorul articol! :*

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: