MOTD & Vichy Dermablend 3D

Hello!

La primele vizite la dermato pe care le-am avut în Iași, medicul mi-a recomandat să îmi îndrept atenția spre produsele de makeup noncomedogenice și hipoalergenice care se găsesc în farmacii pentru a evita sensibilizarea și încărcarea tenului, mai mult decât trebuia la momentul respectiv.

Zis și făcut! Îmi aduc aminte că am testat în perioada respectivă câteva creme nuanțatoare de la Avene, La Roche Possay și Vichy.

De asemenea, îmi amintesc că nu am fost foarte încântată de ele deoarece nu rezistau pe ten, mai ales pe timpul verii și în condițiile unui ten gras, care secretă sebum la 30 de minute după ce l-ai curățat și matifiat.

Astfel că, după câțiva ani lumină, făcând niște calcule și niște sesiuni de analiză, am zis: “Hmm, nu cred că e corect să îl iau pe NU în brațe și să trag așa concluzii că produsele astea nu mi se potrivesc și pace.”.

Vorbim aici de schimbări ale texturii tenului, de schimbări ale rutinei de îngrijire și chiar dacă n-ar fi fost așa, unele produse merită reîncercate după ceva timp.

Cu ajutorul articolului de astăzi, vreau să vă povestesc din experiența mea cu Vichy Dermablend 3D, apoi să vă arăt pas cu pas un machiaj simplu, de zi, și produsele pe care le-am folosit.

Mboon! Vă ziceam că nu am fost o mare fană Vichy dermablend 3D, pentru ca nu rezista pe timpul zilei, se transfera imediat, tenul arăta încărcat. Mi-am dat seama de ce se întâmplau toate aceste aspecte. Eu îl aplicam cu degetele și nu reușeam să îl întind pe ten într-un strat subțire. Nu foloseam pudră de fixare, nici un corector care să ajute fondul de ten sa ă acopere zonele neuniforme. Nu cred că foloseam niște produse 100% adecvate tenului meu în acea perioadă (e vorba de 4-5 ani cred în care lucrurile s-au schimbat “miraculos”, aș putea spune).

Iată-mă recumpărând acest produs foarte lăudat de altfel în social media și încercând să do my best cu rutina și tehnicile de aplicare. 😬

Am aplicat produsul cu pensula 170 pentru fond de ten de la MAC, bineînțeles, după rutina de dimineață și după aplicarea SPF-ului, folosind puțin produs deoarece este tare dens și dacă pui o cantitate mai mare clar se adună pe față. După cum puteți observa, finish-ul nu este foarte mat, deoarece luminozitatea tenului este vizibilă.

Fară corector și pudră aplicate.
Cu corector și pudră aplicate.

Acolo unde pielea este mai uscată sau mai iritată, de exemplu pe lângă aripile nasului, în cazul meu, se strânge puțin și nu are un aspect tare plăcut. Dar, din fericire, nici nu se apropie cineva cu lupa ca să observe acest lucru. 🙂

Proprietățile acestui fond de ten corector sunt, pe lângă că uniformizează aspectul tenului prin formula sa dedicată tenului gras și cu imperfecțiuni, conține acid salicilic și eperulină, care exfoliază, respectiv calmează tenul. Pe site-ul vichy.ro sunt disponibile următoarele informații:

vichy.ro

Acid salicilic = acțiune de exfoliere
Eperulină = efect de calmare

Zi după zi. Îmbogățit cu acid salicilic și eperulină, DERMABLEND™ [CORECTARE 3D] reduce vizibil imperfecțiunile pielii.
Rezultate:
Ten uniform, neted și mat timp de 16 ore*.
Pielea rămâne suplă și confortabilă. După 4 săptămâni de utilizare, leziunile sunt reduse cu până la -49%**.
*Autoevaluare 60 de femei.
**Test clinic 43 de subiecți.

După două ore de purtare, s-a cam adunat în porii mei dilatați, s-a mai strâns câte puțin în jurul aripilor nasului, a migrat de pe puntea nasului, acolo unde se așează ochelarii. În rest pe părțile exterioare ale feței, și-a păstrat locul și textura inițială. Părerea mea este că astfel încât un fond de ten sa reziste 16 ore, trebuie să ai un ten normal; nu văd cum s-ar lăsa neafectat acest produs de secreția de sebum. Având o formulă și textură densă, va fi mereu ușor vizibil în pori, ceea ce nu e deranjant în primele ore de purtare, dar după alte câteva migrează mult de pe ten.

După două ore.

Vichy Dermablend 3D Correction, 15 Opal
Avene Cleanance SPF 50+

Concluzia mea este că voi continua să îl folosesc în mai multe condiții, cu SPF-uri diferite astfel încât să văd cum se așează și comportă și cu alte produse. De asemenea, mă gândesc să îl aplic și cu un burețel, să vedem, să vedem ce-o să iasă.

În continuare, vă las pașii și produsele folosite în look-ul creat.

MAC Prolongwear Concelear NC30
Laura Mercier Translucent loose setting powder
Am folosit Dallas, Giorgia și puțin din Hoola pentru a da un aspect bronzat tenului.
Benefit Cosmetics Cheek Stars Reunion Tour palette
Dior Bckstage Cool Neutrals palette
Benefit Cosmetics Gimme Brow 3
MAC False Lashes Maximizer lash primer
Benefit Cosmetics BadGal Bang Mascara
MAC Matte Lipstick Yash

Voi ați încercat produsele din gama Dermablend de la Vichy? Care este părerea voastră despre ele?

Vă mulțumesc de vizită și sunt curioasă să citesc părerile voastre.

Besos,

Dana. ⭐️

3 thoughts on “MOTD & Vichy Dermablend 3D”

  1. Aici nu prea am de comentat, eu si fondul de ten nu suntem prieteni, imi pare rau 😅 In general nu prea imi place sa ma machiez daca stau bine sa ma gandesc. Mi se pare ca imi ia mult timp, rabdare si pricepere sa le pun pe fata iar apoi sa le dau jos de pe fata. Nu mai zic de bani si de faptul ca nu cred ca e prea sanatos sa stau in fiecare zi cu chimicale pe fata. Mai adaugam si grija continua sa nu mi se strice machiajul, sa nu mi se adune “puchi” la ochi de la fard si creion dermatograf, daca transpir (si eu chiar transpir mult si pe fata…) pleaca tot la plimbare, se intinde in toate directiile, iar cand ma mananca ochii si am uitat ca m-am dat cu fard la ochi… iti imaginezi ce iese. :)) Ma vad nevoita sa folosesc anticearcan si pudra peste el ca sa-l fixez, asta asa, ca sa nu zica lumea ca n-am mai dormit de 2 luni, sa para doar de… 2 zile :))) Dar na, in caz de o nunta, botez, din astea, e bine de stiut ce ai scris tu aici. Pupici! :))

    Liked by 1 person

    1. De acord cu tine. Si eu ma confrunt cu aceleasi probleme pe perioada verii, mai ales. Sa stii, de altfel, ca un fond de ten de calitate, potrivit tenului ne protejeaza de soare, particule si poluare si nu se mai aduna in porii tenului. Produsul despre care vorbesc aici, este recomandat de medicii dermatologi. Revin si cu alte produse si pareri. Poate te conving :)) 😘🤩

      Like

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started