Design a site like this with WordPress.com
Get started

MOTD: Bioderma Photoderm COVER Touch

Bună ziua!

M-am întors cu un nou articol în care vreau să vă prezint machiajul simplu și rezistent pentru azi, împreună cu un scurt review al noului produs lansat de cei de la Biorderma, Photoderm COVER Touch SPF 50+.

Cei de la Bioderma pun la dispoziție această cremă colorată cu SPF 50+ cu finish foarte asemănator unui fond de ten cu acoperire mare, în două nuanțe: deschisă și aurie. Eu am comandat de pe Farmacia Tei nuanța deschisă, însă am constatat că nu se potrivește deloc cu culoarea tenului pe care o avem noi, româncele, mai ales în perioada de pandemie, după ce am stat toată primăvara în case. 🙂

Avantajul este că ai nevoie de o cantitate mică pentru a avea o acoperire uniformă, iar estompând fondul de ten foarte bine și pierdut sub maxilar, apoi pe gât, culoarea se va uniformiza. Dacă avem la îndemână și un concealer într-o nuanță deschisă, uniformizăm nuanța produsului pe centrul feței și nu se mai vede o diferență catastrofică între față și decolteu.

După cum menționam mai sus, textura și finish-ul acestei creme colorate sunt foarte similare cu cele ale unui fond de ten. Dar nu ale oricărui fond de ten! Eu voi denumi produsul Bioderma Photoderm Cover Touch “acest Estee Lauder Double Wear al dermato-cosmeticelor”.

Da! Are un finish mat, dar nu ascunde luminozitatea tenului, este foarte potrivit pentru ten mixt/gras, dar nu are aspect de mască, trebuie lucrat rapid cu el pentru ca se usucă pe ten și apoi nu se mai întinde, dar aplicarea trebuie făcută cu cantități mici, treptat, până la acoperirea întregii fețe. L-am aplicat și cu pensula, dar și cu burețelul (Beauty Blender) și precizez că se estompează mult mai bine și mai ușor cu burețelul, ajutând de asemenea și la uniformizarea nuanței.

Fără concealer aplicat pe centrul feței
Concelear aplicat pe centrul feței
Lumină naturală 🙂

Poate vă întrebați ce rezistență are pe ten pe parcursul zilei. Ei bine, mai mult de 10 ore nu l-am testat. Ce pot să precizez este că după 5-6 ore începe să se strângă în ridurile tenului, în zonele cu secreție de sebum mai accentuată, se dizolvă puțin pe ten, iar în zonele cu puncte negre, textura nu mai este așa de uniformă și se observă cu ușurință micile defecte. Dar una peste alta, eu sunt mulțumită de rezistența produsului, chiar și pentru 5-6 ore, având în vedere următoarele aspecte:

  • prețul mic (~50 RON pe farmacia Tei);
  • categoria din care face parte, produs dermato-cosmetic (știm cu toții și cu toatele, că fondurile de ten sau cremele colorate pe care le cumpărăm din farmacii nu sunt rezistente pe ten pe parcusul zilei);
  • fiind un produs cu SPF, oricum trebuie reaplicat pe parcursul zilei, apoi retușat cu concelear și/sau pudră.

Nu este mega-ultra-uber rezistent la transfer, dar nici nu se ia de pe ten la prima bătaie de vânt. Vă recomand să nu trageți pe cap bluze albe după ce v-ați machiat cu acest fond de ten, mai ales că nuanța lui este destul de închisă și pigmentată. 🙂

Deși destinația acestui produs este aceea de a proteja împotriva UVA/UVB cu ajutorul filtrelor minerale, eu aleg să aplic un strat consistent de SPF înainte, deoarece considerând cantitatea de produs din Bioderma Photoderm pe care o aplic (cât un bob de mazăre), cu siguranță nu reușesc să asigur protecția solară. Un lucru pe care am uitat să îl precizez la început este că vă sfătuiesc să vă hidratați bine, bine tenul înainte cu crema de față preferată.

Vă las în continuare câteva poze și mențiuni în legatură cu produsele folosite. 🙂 Eu sunt tare impresionată de textura tenului și de aspectul final. Voi ce părere vă dați?

IsisPharma UVEBLOCK SPF 50+ Mineral (la lumină naturală)
IsisPharma UVEBLOCK SPF 50+ Mineral (la lumină artificială)
* IsisPharma UVEBLOCK SPF 50+ Mineral
* Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+
* Urban Decay Stay Naked Concealer (30NY)
* MAC BRONZING POWDER (matte bronze)
* Sephora Face shimmering powder (02)
* Sephora Beauty Amplifier Smoothing & Brightening Powder
* Benefit Gimme Brow (03)
* MAC FALSE LASHES MAXIMIZER
* Sephora Size Up Immediate Supersized Volume Mascara
* MAC EYE BROWS STYLER (lingering)
* Lanolips 101 Ointment Multi-Balm Coconutter
❤ Textura ❤
Faceți abstracție de plasturele meu pentru musafiri nepoftiți :))

Puteți să îmi lăsați vă rog în comentarii cremele voastre colorate preferate, cu care vă înțelegeți bine pe perioada verii?

Mulțumesc de vizită! Besos,

Dana 🙂

One thought on “MOTD: Bioderma Photoderm COVER Touch”

  1. Interesant! Doar ca… daca tie ti s-a parut inchisa nuanta lor “deschisa”, pe pielea mea alba “branza” cum radeau mereu ai mei (fix pe tata m-am gasit si eu sa-l mostenesc…), as arata tare caraghios :)) Poate vor scoate si nuante mai deschise in viitor, cine stie? 🙂 Pupici!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: